вторник, 19 января 2010 г.

Institūta Ruhi kursi

Atgriezties atpakaļ

Garīgās izglītības kurss tika izstrādāts Kolumbijā vairāk nekā 50 gadus atpakaļ un tā kā šis kurss izrādījās ļoti efektīvs, to sāka piemērot dažādās valstīs un šodien šo kursu veiksmīgi izmanto visā pasaulē.
Kursam ir divi mērķi: pirmkārt veicināt sabiedrības labklājību un attīstību. Otrkārt kā rāda pieredze, labklājību un attīstību nav iespējams sasniegt, kamēr cilvēki paši nesāk mainīties un aktīvi piedalīties savas apkārtnes uzlabošanā, tāpēc tiem, kas piedalās kursos, jāiegūst zināšanas, jāattīsta savas garīgās īpašības un spējas un jāmācas kalpot apkārtējiem.
Pašreiz kurss sastāv no septiņiem posmiem. Tie pakāpeniski kļūst komplicētāki, jo dalībnieki kursu gaitā iegūst vairāk zināšanas un dotības un attīsta spēju kalpot.
Pirmā grāmata saucas „Pārdomas par gara dzīvi”. Šajā kursā dalībnieki uzzina par savas dvēseles dabu, par spējām ar kurām apveltīts cilvēks un par tikumiem, kurus tas var izmantot turpmākajā dzīvē, tā ietekmējot apkārtējos. Grāmatā tiek pārdomāta dzīves jēga un uzdevums, tiek stāstīts par lūgšanu un tās nozīmi cilvēka dzīvē. Kursa gaitā dalībnieki izmanto iegūtās zināšanas dzīvē, dalās ar savām zināšanām praktiski, mācās vadīt lūgšanu tikšanās saviem draugiem un tuviniekiem, kurās skaita lūgšanas dažādiem dzīves gadījumiem.
Otrajā grāmatā dalībnieki iegūst vairāk pārliecības, dziļāk mācās par kalpošanas tēmām un iegūst prasmes veikt apmācības apmeklējumus.
Trešā grāmata veltīta 5-7 gadus vecu bērnu garīgai izglītošanai. Dalībnieki mācas vadīt vienkāršas nodarbības bērniem, kas palīdz attīstīt bērnu garīgās kvalitātes.
Ceturtajā grāmatā dalībnieki iepazīstas ar divu īpašu cilvēku dzīvi, tie ir Dieva sūtņi, kuru mācība iezīmē jaunu laikmetu cilvēces vēsturē un liek saprast šodienas nozīmīgumu.
Piektā grāmata veltīta pusaudžu garīgai izglītībai. Dalībnieki uzzina par pusaudžu vecuma vajadzībām, mācās organizēt un vadīt pusaudžu grupas, palīdz jauniešiem attīstīt savas spējas un kļūt par aktīviem nākotnes civilizācijas virzītājiem.
Sestā grāmata palīdz ieraudzīt mācīšanu, kā garīgu procesu un palīdz dalībniekiem attīstīt spējas aicināt citus iesaistīties sabiedrības pārveidošanas procesā.
Septītā grāmata noslēdz kursu. Dalībnieki iegūst zināšanas, kā pašiem vadīt Ruhi nodarbības. Grāmata veltīta tam, kā citus vadīt kalpošanas ceļā, ejot ar tiem roku rokā.
Kā jebkurai izglītojošai programmai arī šai ir īpaša sistēma kursu procesā. Ja esiet nolēmuši piedalīties, kopā nāksies tam veltīt apmēram 300 stundas. Kursus var iziet laikā no mēneša līdz gadam. Visefektīvākais veids ir intensīvie kursi, kad nodarbības notiek katru dienu 7-8 stundas dienā. Tādā veidā pirmo kursu var iziet trīs dienās un visus pārējos mēneša vai pusotra laikā.
Cits veids ir 20 stundas nedēļā, katru otro dienu pa divām stundām darba dienās un 7-8 stundām brīvdienās. Šajā gadījumā visus kursus var iziet 3.5-4 mēnešos.
Cits variants ir nodarboties tikai brīvdienās. Tad kursus var iziet 5 mēnešos. Tāpat kursus var iziet 8 mēnešos vai gada laikā, nodarbojoties attiecīgi 6 vai 10 stundas nedēļā.
Nodarbības notiek grupā pa 3-10 cilvēkiem. Katrai grupai ir vadītājs. Dalībnieki kopā mācas materiālu un pārrunā citātus. Svarīgi, ka apmācība nenotiek, kā starp pasniedzēju un klausītājiem. Procesā mācās gan vadītājs, gan dalībnieki, vadītājs vienīgi vada procesu un palīdz dalībniekiem viņu kalpošanas ceļā. Nodarbību procesā dalībnieki satuvinās un kopīgi gūst kalpošanas pieredzi, mācās viens no otra un palīdz viens otram.

Комментариев нет:

Отправить комментарий